Дечица носят пюрета, баби даряват от чеиза си за бедстващите от трусовете ни съседи

Хора от всякаква възраст се включват в акцията на Фондация „Исмаил Бесоолу“ , откъдето от вчера приемат дарения за пострадалите от земетресението в Турция. Различни са по размер и даряваните материали и храни.

„Някои донесоха по няколко бебешки пюрета, други пристигнаха от други населени места с пълни багажници. Хората даряват от сърце и според възможностите си“, разказаха за Пресс ТВ организаторите от фондацията, които са осигурили денонощен прием на помощи в пункта в Автобусната база на павелбанското село Александрово.

„Деца придружават родителите си и носят одеяла и дрешки, баби са отворили раклите с чеизите и пристигат със скътаните през годините завивки“, споделят от Фондация „Исмаил Бесоолу“.

Вече е готов и първият бус с дарения, който ще отпътува с помощите. Те ще бъдат предадени в Пловдив на приемащата страна по „зеления коридор“, отворен между България и Турция за транспортиране на подкрепата.

Половината сума от 8 000 лева, постъпили по сметката на фондацията са дарени от местен бизнесмен, посочиха от фондацията.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram