Габриела Касева е новата Царица Роза на Павел баня

18-годишната Габриела Касева е Царица Роза на Павел баня 2021. Тя бе коронясана от кмета Иса Бесоолу на конкурса-спектакъл, който се проведе на откритата сцена на площада в курортното градче. Той се организира от Община Павел баня със съдействието на творческия екип на ансамбъл „Детелини”. За втора година Царица Роза се избира с онлайн гласуване. Габриела, която е от град Павел баня, е предпочетена от 1311 души.

Нейна първа подгласничка стана Петя Дончева с 1205 гласа. Онлайн вотът отреди втора подгласничка на Царица Роза да бъде Цветелина Петрова, която получи 731 гласа. Новата Царица Роза получи лично от кмета на Павел баня Иса Бесоолу и подарък – златно колие. Община Павел баня осигури за всички 12 участнички ваучери за спортно облекло и подарък – декоративна роза – символ на Долината и Павел баня.

Съгласно приетия статут Царица Роза – Павел баня става представително лице на Общината до следващия Празник на розата и минералната вода през юни 2022 г. През това време тя може да придружава кмета Иса Бесоолу при гостуване на делегации и официални срещи у нас и в чужбина и да представя Павел баня на конкурса за избор на Царица на долината на розите.

Тази вечер, за първи път в провеждането на конкурса Царица Роза, на сцената се качиха и кандидатите за Цар на минералната вода. Кой от шестимата претенденти за короната ще е получил най-голям брой гласове в онлайн гласуването, ще стане ясно в 12:00 часа в събота – 12.06.2021 г.

Гласуването за Цар на минералната вода започва утре – 11.06. За него Община Павел баня осигурява парична награда, а за всички кандидати – ваучер за спортно облекло.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram