Ученици от ОУ „Паисий Хилендарски“ засадиха дръвчета за възстановяване на изгорялата местност „Гледката“ в парк „Тюлбе“

Ученици от 2А клас на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Казанлък, заедно с своите учители г-жа Хр. Цветанска, г-жа С. Пъдева и родители засадиха дръвчета в парк „Тюлбе“ в местността „Гледката“, която миналата година пострада при избухване на пожар. Целта за засаждането на дръвчета е децата да се научат да ценят и пазят природата, да засадят горичка, която ще радва всички жители и гости на града, разказаха преподавателите.

След засаждането на дръвчетата, децата от 2А клас поставиха и своя табела на класа, като следа на доброто. “Горда съм с решението на учениците да оставят следа и засадят дръвчета. Те са много добри и отговорни деца.“-поздрави децата г-жа Цветанска.

Благотворителната кауза се осъществи с любезното съдействието на Горско стопанство-Казанлък, които предоставиха дръвчетата и изнесоха кратка лекция за опазване на природата, за видовете дръвчета, тяхното засаждане и поддържане.

Община Казанлък, която подкрепи добрата кауза, разреши засаждането на дръвчета и подготви терена в местността „Гледката“ на парк „Тюлбе“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram