Бузовградчани настояват за разговор с прокурор

50-тина души са пред Съдебната палата в Казанлък, те са предимно жители на село Бузовград и очакват от сградата да излезе представител на прокуратурата.

Хората настояват за тази среща от онзи ден, когато стана ясно, че под гаранция от 3 000 лева от ареста е освободен 57-годишният Димитър Косев, който под въздействието на алкохол и наркотици блъсна и уби с колата си 14-годишно момче на 11 ноември м.г.

Бузовградчани остро възроптаха срещу промяната на мярката спрямо Косев и организираха протест пред Казанлъшкия районен съд.

Към момента обаче от обвинението никой не е приел да се срещне с тях. Сред събралите се има майки с деца и възрастни хора.

Първоначално 57-годишният Димитър избяга от местопроизшествието, но по-късно бе задържан. В пробата му бяха открити алкохол и наркотици. Тогава съдът в Казанлък постанови постоянна мярка „задържане под стража“.

Задържането под стража не може да продължи повече от два месеца, разясни говорителят на Окръжна прокуратура Георги Видев. Той уточни, че има разпоредба в закона, според която, мярката за домашен арест се прилага в сроковете за задържането, т. е. прокурорът по делото не е имал друга алтернатива, освен да остави парична гаранция, а не домашен арест“. Още през ноември хората от казанлъшкото село се събраха на протести с искане за справедлива присъда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram