Близо 100 деца ще покажат своите артистични заложби по време на 13-ия детски конкурс за изпълнение на хумористична творба „Чудонемирчета”

Събитието се провежда в рамките на юбилейните 30 Чудомирови празници на сцената на Военен клуб – Казанлък на 30 март, събота от 10:00 ч.  Организатори на изявата са Община Казанлък, Фондация „Чудомир” и Общинска библиотека „Искра .

Малките таланти от Казанлък и общината ще се се конкурират с изпълнения в четири възрастови групи, в жанровете „Проза” и „Поезия“. Най – малките участници са четиригодишни и са в първа възрастова група, която е и най – многобройна.Тази тенденция се запазва през годините, което е доказателство, че сцената на конкурса е място за първи артистични изяви.

За пръв път на сцената ще има участник от НЧ „Просвета – 1902” – с. Средногорово, ДДГ „Детелина” към МО, както и от ОУ „Хр. Ботев” – Мъглиж.

На тричленното жури му предстои да взема трудни решения за номиниране на най-добрите участници. Организаторите напомнят, че всеки един участник, включен в индивидуално или групово изпълнение ще получи грамота за участие и подарък, осигурен с финансовата подкрепа на Ротари клуб – Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram