Свобода и хоризонт пред българския бизнес ще има, ако зад него стои стабилна държавна подкрепа, а не само проектно финансиране, заяви Драгомир Стойнев в Казанлък

„Това са поредните избори и ако говорим за нагласа, бих казал, че е време мнозина политици да си променят нагласите. Следи изборите да работят за България, а не за частни, партийни, групови интереси, за интереси на „сглобки“, за интереси на „проекти“. Държава не се управлява като фирма, нито се управлява силово. Държава се управлява с разумна сила и с отговорност за националните интереси.“ Това заяви Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП за България“ в 27 МИР-Стара Загора по време на среща с граждани на Казанлък в сряда вечерта. Според него е време в политиката да се върне разума след разочарованието от проекта ПП и от статуквото ГЕРБ и ДПС.

„След изборите има една основна тема – политическа стабилност и консенсус и бързи мерки за социална стабилност и щит пред икономиката ни. Ние работим в тази посока и преди тези избори – цената на тока за домакинствата няма да поскъпне именно заради отлагането на либерализацията, което Парламента гласува по предложение на БСП. След изборите обещаваме още от същото – отговорност пред националния интерес и грижа за хората“, каза още Стойнев.

Освен върху усилията на БСП за предоговаряне на Зелената сделка, той акцентира и върху силната социална програма на БСП с особен фокус към младите хора и програмата за подкрепа на българския бизнес.

За адекватната социална политика, освен политици с отговорност и знание как се прави, е необходима и стабилна икономика, каза още Стойнев.

Стойнев говори за свобода и хоризонт пред българските инвеститори и предприемачи и за свобода пред българската икономика, която най-сетне да получи възможност да изпълни потенциала си. „Тук имам предвид не само спиране на рекета и административните тежести. Да, еврофондовете са важни, но като се „специализираме“ в усвояването им не виждаме и друг потенциал и други инструменти. Българска банка за развитие може да привлича един финансов ресурс и да финансира публичните политики на правителството. Тук говорим за строеж на магистрали, мостове, пристанища, за хидромелиорации – тези пари могат да послужат за преодоляване на регионалните различия и за свързаността на икономиката ни така, че бизнесът да работи ефективно“, заяви Драгомир Стойнев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *