Журналист и половинката му представят общата си книга в Казанлък

Журналистът Валентин Измирлиев и неговата съпруга, редактор и сценарист – Катя Гумнерова, представят в Казанлък своя общ проект – книгата „През мостовете на времето“. Срещата с двамата автори е днес от 17.30ч. в Музей „Чудомир“.

Дългогодишният кореспондент на БНР Валентин Измирлиев е с казанлъшки корени. Завършил е магистратура по икономика в Берлин, специалност „Международни икономически отношения” през 1971 г . Журналист е от 1972 г. и член на СБЖ от 1975 г. Носител е на наградата „Златно перо”, 2012 г . Той е редактор, политически коментатор и водещ на предавания в БНР и БНТ от 1974 до 1999 г. Автор и сценарист е на множество телевизионни филми в „Светът в действие” на БНТ, както и на пълнометражния документален филм „Живот в три Българии”. Бил е кореспондент на БНТ и БНР в Германия (1984–1989 г.). От 1999 г. е на свободна практика .

Дебютата му книга „Моят списък” излиза в 2012 г. и включва редица знакови за времето си личности. Измирлиев разказва за живота си в България и Германия преди и след 1989 година.

Катя Гумнерова е киносценарист и журналист. Следва драматургия във Филмовата академия в Бабелсберг, Германия. Завършва Института по кинематография в Москва. Авторе на игралния филм „Споделена любов”, сниман в Мосфилм и студио „Бояна”. Тя е автор на сценарии за игрални и документални филми, публицистика, монографии, преводни книги от немски и руски. Работила е в сценарна редакция на „Бояна филм”, била е кореспондент на в. „Народна култура” от Берлин, журналист във в. „24 часа”, главен редактор на списанията „За жената” и „Образование и Кариера”. Катя Гумнерова е автор на стихосбирката „Червеният бик” и книгата „Аз съм българче в чужбина”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram