За първа година Гимкхана в Казанлък

Ds olil

За първа година Казанлък стана домакин на втори кръг на състезанието за майсторско шофиране Гимкхана за мъже и жени, като надпреварата се проведе на детското автомобилно градче по пътя към Енина в неделния ден. Оправдаха се очакванията за силно състезание с участието на 25 пилота, 10 от които жени, а сред тях и многократната шампионка в женския шампионат Констанца Томова, състезател на казанлъшкия „Ефко Рейсинг“. След първото си място в Русе, и в Казанлък Кети е отново първа, в своя клас Сток до 1400 кубика, втора в генералното класиране. Другите представители на АСК „Ефко Рейсинг“ Николай Щерев и Мартин Иванов, в клас Сток до 1600 кубика, са втори и трети в подреждането.
Участниците в проявата, която за първа година се провежда в Казанлък изразиха очакванията си градът на розите да приеме догодина още едно състезание от новия шампионат, който организира БФАС. В основата на провеждането му е Радко Петров, който преди година поставя началото на първите състезание от тази национална надпревара. Петров е основател и председател на АСК „Вромос“ Бургас, който вече съществува 14-та година, дългогодишен организатор на автомобилни състезания на рали и писта. Негова е идеята и за провеждането на поредицата стартове от шампионата Гимкхана.
Следващият кръг на Гимкхана е в началото на август – Гимкхана Бургас и Варна, с организатори клубовете „Вромос“ и „Булбет“. През октомври е последното състезание от шампионата, организирано от АСК „Интерспийд“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram