4 рекорда бяха подобрени в третото издание на Маратон „Розова долина“ – Видео и Снимки

Рекорден брой – 217 души се включиха в третото издание на казанлъшкия маратон с международно участие „Розова долина“. Най-младият от състезателите е на 9 години, а най-възрастният – на 76. Участниците стартираха на къса дистанция – 10 км., полумаратон – 21 км и в класическия маратон – 42 км., а трасетата включваха и маршрути в околностите на Казанлък, в посока Енина, гр. Крън, гр. Шипка, селата Хаджидимитрово и Шейново. Събитието се провежда в дните на Празника на розата като организатори са ТД „Орлово гнездо“ и Община Казанлък.

Още от самото зараждане на идеята за маратона Ради Милев е редом до организаторите. Ултрамаратонецът участва в подготовката на състезанието, което всяка година става все по-мащабно. През 2023 г. в него стартираха 180 души, а тази година бройката на записалите се бе 250. 4 рекорда бяха подобрени в маратон „Розова долина“, разказа легендата в казанлъшката атлетика.

При мъжете на 42 км. победител стана Кольо Райчинов, а при жените – Надежда Ангелова. В полумаратона, на 21 км., златните медали са за Георги Стефанов и Мая Русева, съответно при мъже и жени. На 10 км. първи се класираха Димитър Генов и Таня Димитрова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram