Юношите на „Розова долина“ с победа и срещу мъжете на ФК „Овощник“

Ds olil

В контролата, която изиграха в неделя, юношите на „Розова долина“ U19 обърнаха домакините от Овощник, след като изоставаха с 0:2 и съумяха да спечелят с 3:2. Футболистите на „Овощник“ първи откриха резултата след страхотен гол на Ради Стамболов. Младите „Рози“ обаче продължиха да владеят инициативата, но пропуските пред вратата на домакините се редяха един след друг. Противно на логиката, от „Овощник“ отбелязаха красиво второ попадение, автор на който бе любимецът на местната публика Димо Лесев. Въпреки негативния развой на събитията, възпитаниците на треньора Мария Василев не се отказаха да преследват попадението и крайния резултат, обръщайки мача и резултата в своя полза. Пробивът дойде от Валентин Христов, който с красиво попадение върна надеждата на юношеския тим, че има обратно път към победата в мача. След центриране от ъглов удар Николай Георгиев бе най-съобразителен и изравни резултата. Последва сериозен натиск и съвсем заслужено Радослав Господинов донесе победата за „Розова долина“ след точно изпълнена дузпа.

„Добър мач от момчетата, които изпълниха поставените задачи. Положиха усилия и въпреки негативния развой на събитията, не спряха да опитват и да търсят победата. Радващо е, че стъпихме здраво в единоборствата и въпреки, че доста от момчетата са на 15/16 години, не отстъпиха за нито един момент. Искам да поздравя домакините за коректния двубой и публиката им, която допринесе за футболния празник. Тази публика заслужава да гледа победи на техния отбор и им желая успех в първенството!“, написа треньорът на казанлъшките момчета Мариян Василев.

На 21.08 на ФК „Овощник“ предстои исторически мач за купата на България срещу представителния отбор на „Розова долина“. Срещата ще се играе на стадиона в Овощник от 18:00ч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram