Часове до откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова пристигнаха днес в късния следобед в Пекин. Те ще присъстват на тържественото откриване на XXIV Зимни олимпийски игри, насрочено за утре вечер от 20 ч. местно време (българско 14.00 ч.)В събота двамата ще наблюдават квалификациите на Владимир Зографски в ски-скока от малката шанца. Това ще бъде първият български официаленстарт на Игрите в Пекин. След това министър Василев и Стефка Костадинова ще се отправят към комплекса по биатлон, за да проследят на живо смесената щафета с наше участие на 4х6 км.

Берковчанката Мария Здравкова ще бъде знаменосец на българската делегация по време на откриването на зимните олимпийски игри в Пекин заедно с Радослав Янков. Международният олимпийски комитет въведе практиката мъж и жена да носят националните флагове на отделните държави по време на откриването на Игрите.
България ще бъде представена от 16 спортисти в 7 спорта – ски алпийски дисциплини, биатлон, ски бягане, ски скокове, сноуборд, фигурно пързаляне и шейни. Най-много олимпийци има Българската федерация по биатлон – осем (по четирима при мъжете и жените).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram