ЦВЕТЕЛИНА НИКОЛОВА ОТ КАЗАНЛЪК-ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН!

Ds olil

В Букурещ /Румъния / се провежда 5-тото Европейско първенство по Таекуондо за състезатели във възрастова група кадети (12-14 години). В финалите на Европа участват над 390 таекуондисти от общо 41 държави. Българският екип е ръководен от Славчо Рачев – технически директор към Федерацията и треньор в клуб „Чо Елит“, треньори са Васил Хрисев („Форс София“) и Христо Михалчев („Гладиатор“). В националната спортна зала на нашата „северна съседка“ -„Сала Поливалента“, казанлъчанката Цветелина Николова от клуб „Кентавър“/Казанлък/ покори Европа! Изключителен прецедент за казанлъшкия спорт,благодарение на упорития и енергичен треньор и състезател Николай Богданов! Цветелина Николова е златна медалистка и Шампион на „Стария континент“!Нещо,което Казанлък не помни,а в двумилионен Букурещ чуха „Мила Родино“! Благодарение на малката казанлъчанка,която е едва на 12-ет! 
“ В първата среща Цвети почиваше, а втората победи със „златна точка“. След три рунда по минута и половина и равенство се стигна до 4-ти рунд, в който Цвети извоюва първа победната точка срещу националка от Англия. Във втория двубой с пълно надмощие и  победа с 9:1 по точки, Цвети надделя над турска състезателка.Третата среща бе финал в категорията до 29 килограма / версия wtf/, в която Казанлък си има шампион на Европа! Цвети Николова губеше по точки,изравни в редовното време и отново със „златна точка“ стигна до златото след успех над хърватска националка.Усещането е невероятно! Да чуеш химна още в първия ден е гордост и не мога да го опиша, без глас съм вече!“, коментира щастливият Ники Богданов-треньор на Цвети и казанлъшките „кентаври“. „Голям успех за България и момичетo на клуб „Кентавър“ /Казанлък/ в първия ден на Европейското първенство по таекуондо за кадети. Цветелина Николова /“Кентавър“/ е ЗЛАТНА МЕДАЛИСТКА И ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОН в категория до 29кг.“, се появи в социалните мрежи. Цвети е сред 15-те национали от 10 български клуба, които представят трибагреника и страната ни на еврофорума в румънската столица. Този успех за Цвети ,Ники и Казанлък заслужава адмирации и дълбок поклон – за труда,часовете неистови тренировки, извоюван с много рутина и дисциплина, себераздаване и лишения!
„Цвети не усети лятото след няколко седмичен лагер- подготовка на Белмекен с националите,  тренирахме почти всеки ден! Това ни костваше много усилия,но си струва“, допълни Богданов,който бе сред треньорския щаб на „лъвиците“. Цветелина Николова е шампион и на България / до 29 кг./ в клас „А“ ,който е с разрешени удари в областта на главата и е по-труден , и атрактивен.
„Браво,Цвети!Ти си нашата гордост, вече си европейска шампионка, ами …олимпиадата те чака!“, коментираха казанлъчани, победите в източните бойни изкуства  в „мрежата“!

Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram