Цветан Стоянов – в златната среда на Международния шахматен турнир „Мемориал Георги Трингов“

Ds olil

ФМ Цветан Стоянов с ЕЛО 2152 зъвърши на 44-то място в силния Международен шахматен турнир „Мемориал Георги Трингов“, който е и 39-ти Открит шампионат на България. В 9-те кръга казанлъшкият талант записа 4,5 точки от 83-мата стартирали в най-голямата за зимата международна проява от българския календар.
В състезанието в 9 кръга по Швейцарска система играха 83 шахматисти от 12 държави – България, Хърватия, Германия, Гърция, Италия, Латвия, Македония, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.
Потвърждение за оспорвания характер на шахматната надпревара говори фактът, че трима състезатели завършиха с равен точков актив – по 7 точки.
Допълнителният шахматен показател определи победител в турнира да е руският шахматист Вячислав Тиличеев, който получи първа парична награда. Състезателят и треньора на „Бургас 64“ – Бургас покри и бал за международен майстор и получи сертификат от главния съдия.
„Мемориал Георги Трингов“ 39-ти Открит шампионат на България се проведе от 29 януари до 5 февруари 2017 година в  Пловдив и също така е Национална купа на България за мъже и жени за 2017 година.
Организатори на шахматното мероприятие са шахматен клуб „Локомотив“ -Пловдив и Българска федерация по шахмат, със съдействието на Българска федерация по шахмат и е под патронажа на Кмета на града и за наградите на Община – Пловдив.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram