Футболен турнир „За купата на петела“ се проведе в Мъглиж

Ds olil

Футболен турнир „За купата на петела“ се проведе в неделния ден в двора на ПГСС ”Гео Милев” във връзка с една година управление на кмета на Община Мъглиж. В турнира взеха участие 10 отбора от населените места на общината. Богдан Алексиев и Димитър Димитров показаха вещина като главни съдии и безпристрастно, точно и професионално отсъждаха всяко положение, без да накъсват играта, давайки повечко авантаж. 
„Купата на петела” и самия петел грабна отбора на Мъглиж-1 /Жельо Берберов/. Втори се класира отбора на Мъглиж-2/Красимир-гетото/, а трети – отборът на с.Тулово. Четвърти завърши отборът на с.Дъбово. Гвоздеят на турнира бе срещата на ветераните между отбора на „Махалата” – Мъглиж и отбора на Общината – Мъглиж.
На вратата на Общината бе самият кмет – Господин Господинов. Мачът завърши 3:3, създаде много настроение и даде възможност на футболистите да отпочинат преди полуфинала и финала. Класираните на първите четири места плюс ветераните от „Махалата” получиха от кмета на община Мъглиж Господин Господинов по 8 фланелки на отбор. Отделно второ и трето място бяха премирани с една оригинална футболна топка, а първенецът взе големия гривест петел. Покрай двете игрища на които се проведе турнира преди, по време и след приключването му играеха с топки деца от всички възрасти.
Турнирът създаде много положителни емоции у състезатели и зрители. Завърши с обещанието от страна на кмета по-често да се провеждат такива и други от този род спортни мероприятия в Общината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram