ФК“Розова долина“ завърши сезона по най-добрия начин

Ds olil

ФК „Розова долина“ завърши с успех участието си в сезон 2015/2016, побеждавайки у дома „Марица“ Пловдив с 2:0. След самостоятелен пробив на Кристиан Петров и игра с ръка на защитник с екипа на гостите бе отсъден наказателният удар, който Емил Рачев изпълни безупречно в 10-та минута. Отново Рачев стана автор на второто попадение в срещата в 75-та мин.

Казанлъшкият тим игра за победата над 9-тия в класирането „Марица“ пред над 1500 души на стадион „Севтополис“. За да изгледа последния мач на ФК „Розова долина“ за сезона, пристигна и кметът на Казанлък Галина Стоянова, придружена от председателя на Общинския съвет Николай Златанов, общински съветници, представители на местния бизнес. 24 победи записаха през този сезон футболистите, водени от младия, но амбициозен треньор Александър Георгиев. Допуснаха едва 6 загуби и четири равенства. За успешния развой на събитията през втория полусезон помогнаха и усилията на новото ръководство на клуба в лицето на президента Георги Мермеклиев.

ФК „Розова долина“ постигна най-доброто си класиране от десетилетия, завършвайки сезона с второ място в Югоизточната „В“ група и с голям шанс да продължи наесен в Б групата, ако през юни БФС вземе окончателно решение за разширяването й, каквито са и очакванията на този етап.

Очаквайте коментари и кадри от днешния двубой на „Севтополис“ по-късно в секцията ТВ НОВИНИ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram