Участниците в колообиколката на България пристигат в Казанлък в неделя след 17 и 30 часа

Ds olil

За пореден път международната колоездачна обиколка на България преминава през Казанлък. Градът на розите ще посрещне състезателите във втория етап на обиколката Златица –Казанлък на 1 септември. Финалът е предвиден за 17.40 часа пред хотел „Казанлък“, следва награждаване на
победителите и пресконференция. Стартът на следващия етап от 63 МКО на България на 2 септември ще бъде даден в 14.30 часа пред хотел „Казанлък“, като маршрутът е към вр. Шипка до град Елена.
Президентът на България Росен Плевнелиев и патрон на най-престижното колоездачно състезание в страната ще даде старт на обиколката на 1 септември в София. 63-ата Международна колоездачна обиколка на България е в памет на Боян Коцев – първият трикратен победител в обиколката, при това в три поредни години (1958, 1959, 1960), който почина на 23 юни на 83-годишна възраст, обявиха от Българския колоездачен съюз.
23 отбора ще участват в надпреварата. По информация от Българския колоездачен съюз, 8 от отборите са континентални, а някои от тях са сред най добрите в ранглистата на международния колоездачен съюз. Украинският Kolss е 6-и в света. Сънародниците им от ISD са 21-и, унгарският Utensilnord е 22-и, полският MarcPol е 30-и, румънският Tusnad е 34-и, немският Stoilting е 41, а гръцкият Tableware доскоро беше в топ 20. Отделно има и пет национални отбора. Най-големите български надежди са свързани със състезателите на турския „Брисаспор“ – Георги Георгиев, Александър Алексиев и Стефан Христов. Георгиев спечели обиколката на Секерланд (Румъния), която е от категория 2,2, също като обиколката на България. Александър Алексиев е с много силни изяви в обиколката на Сърбия. С френския „Мартиг“ идва Николай Иванов. Надежди има и от момчетата от „Несебър“ Мартин Грашев, Евгени Балев, Момчил Робов, информират от ръководството на Българския колоездачен съюз.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram