Управата на „Казанлък волей“ организира транспорт за феновете до Пловдив

Ds olil

Управата на „Казанлък волей“оранизира транспорт за феновете, които искат да подкрепят отбора на Казанлък в петъчния мач на жените срещу състава на „Марица“ Пловдив. Автобусът ще потегли от СК „Багира Арсенал“от 15 часа в петък, 9 ноември, срещу заплащане на билет на стойност 5 лв. Срещата между двата състава започва от 17 и 30 часа.

„Няма сериозни здравословни проблеми пред женския отбор на „Казанлък волей“, ден преди мача с „Марица“, обяви изпълнителният директор на клуба Деко Григоров. Единствено под въпрос е включването на капитанката Ася Динова в стартовия състав за мача, но това решение не е окончателно и утре старши треньорът на казанлъчанки ще обяви момичетата, които излизат в двубоя с пловдивчанки.

Дербито между първия и втория във временното класиране на Националната волейболна лига ще се състои в Пловдив, като крайният победител най-вероятно ще приключи есенния полусезон като лидер в таблицата.

„Излизаме за победа и срещу отбора на Марица“, заявиха от щаба на казанлъчанки. По думите пък, на старши треньора на съперничките ни Иван Петков, „Казанлък волей“ разполага с добър тим и двата състава ще предложат на зрителите един интересен двубой.

Два кръга преди края на есенния дял Марица е водач в подреждането с 14 точки без нито една загуба в петте си мача дотук, а „Казанлък Волей“ е втори с 13 точки. Следват софийските „Левски Волей“ и „ЦСКА-Демакс“ с по 12 точки.

Възможно е Казанлък да бъде домакин тридневен турнир при жените, след като приключат и последните срещи, заложени в програмата, като датите са 26, 27 и 28 ноември. Решението за града домакин трябва да дойде от волейболната централа.

На вчерашното заседание в София на Управителният съвет (УС) шефовете на федерацията са обсъдили и важни въпроси около подготовката и участието на националните отбори за младежи, девойки, кадети и кадетки, на които предстоят важни състезания през 2013 г.

За съжаление, Стоян Гунчев, селекционер на отбора на жените от Казанлък, няма да води занапред националния отбор на кадетките. Неговото място зае треньорът на маричанки Иван Петков.

Българска Федерация Волейбол обяви и че е изплатила на клубовете субсидиите от Българския спортен тотализатор за третото и четвъртото тримесечие на 2012 година. Средствата бяха преведени на БФВ от Министерството на физическото възпитание и спорта преди дни и вече са изпратени по сметките на клубовете.

Припомняме, че чрез МФВС и спортните федерации 17% от постъпленията в Българския спортен тотализатор се отделят за подпомагане на спорта в България.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram