Турнир „Севтополис“ отново обедини лекоатлети от двете страни на Балкана

Ds olil

За втора година Открит турнир по хвърляния „Севтополис“ събра в Казанлък млади атлети от цялата страна за участие в проява, организирана от Община Казанлък и ЛК „Цв. Христова“ извън календара на БФЛА. Близо 100-на участника и треньорите им подкрепиха начинанието на местната лекоатлетическа школа.В съботния ден представители на клубове от София, Пловдив, В. Търново, Плевен, Трявна, Карнобат, Сливен и Габрово, както и домакините от Казанлък се включиха в оспорвани битки за наградите, осигурени от Община Казанлък и спонсори.Две първи, четири втори и две трети места спечелиха в отделните, общо 10 дисциплини за подрастващите в отделните възрасти на гюле, диск и копие, възпитаниците на казанлъшката треньорка Светла Миткова.

С едно първо място на копие при юноши-младша възраст и две втори – на гюле и диск е казанлъшкият състезател Валентин Цветков. Резултатът му на копие 48,90 м., следван от пловдивчанина Димитър Ковачев с 37 метра.

Републиканската ни шампионка на копие до 16 години и при девойки-младша възраст Ясмин Бошнак отново бе най-добра в коронната си дисциплина – копието. Първа е в младша и старша възраст девойки, оставяйки зад себе си още един от силовите играчи на клуба Станислава Василева. Трета е на гюле след Тамара Косева от „Етър“ В. Търново и Габриела Димитрова от Сливен. Другият състезател на ЛК „Казанлък“ в челото на лекоатлетическите класации Деница Карамфилова не успя да се пребори при девойки старша възраст в дисциплините гюле и диск с вечния си конкурент в състезанията плевенчанката Рената Петкова и остана на метри след нея в двете дисциплини, съответно с 11,70 м. и 35,70 м.

Стефан Оджаков е четвърти в хвърлянето на диск при момчета до 16 години с 36, 12 метра при 48,40 метра на победителя Алекс Христов от Карнобат и 42, 60 м. на Валентин Цветков.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram