Туристически походи на казанлъчани за Трети март

Ds olil

Представители на ТД „Орлово гнездо” и клуба по пешеходен туризъм за 2014г. ще участват в третомартенски поход, ще се включат и в тържествата на вр. Столетов по случай Националния празник на България 3-ти март.
От Казанлък ще потеглят два туристически лъча, като първият ще премине през гр.Шипка до вр.Столетов, а вторият е през гара Кръстец – х.Бузлуджа до крайната цел на проявата.Тя ще ще се проведе  в двата почивни дни – 2 и 3 март /неделя и понеделник/.
Сборен пункт на първата група, която е в неограничен състав, в празничния 3 март, е спирката на парк „Розариум” – автобус №6 – за гр. Шипка, след което ще стартира и преходът до историческия връх.
Туристи – членове на ТД „Орлово гнездо”, както и граждани от Община Казанлък, могат да  се включат  в организирания поход ж.п. гара Кръстец  – вр.Столетов, като тази група ще потегли ден по-рано – на 2 март и ще продължи с нощувка на х. Бузлуджа.
Потеглянето е в 7.10ч. от ж.п. гара Казанлък  до ж.п. гара Кръстец.
Ръководител на проявата  е Христо Карагяуров от клуба по пешеходен туризъм.   
Участниците в походитете трябва да бъдат екипирани за провеждане на поход във високата планина и да имат направена застраховка – Злополука.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram