Трима казанлъшки колоездачи взеха награди от Купа „Долината на тракийските владетели“ – Видео и Снимки

Традиционната Купа „Долината на тракийските владетели“ се проведе за поредна година с участието на над 100 състезатели в отделните възрасти при момчета и момичета младша и старша възраст, юноши и девойки- младша и старша възраст, както и ветерани. Организатори са Колоездачен клуб „Лястовица“ и Община Казанлък. Почетна обиколка имаше и за малки деца, които проявяват интерес към този традиционен за града ни спорт.


Ян Терзов от клуб „Печенеги“ бе най-бърз на трасето от 27 км. за юноши старша възраст, а след него е казанлъчанинът Петър Матеев, който се състезава за унгарския „Лотус“. Бронзът е за Кевин Хаджиев от „Лястовица – 1905“. Купа „Долината на тракийските владетели“ в младшата възраст остава в Казанлък за съотборника му Павел Димитров, който отново е първи на 22,5 км.

При девойките младша възраст купата получи Дария Венкова от „Долчини“, следвана от Петя Петрова („Черноморец“) и Габриела Теодосиева („Печенеги“).

При девойките старша възраст победител е Людмила Кирова от „Печенеги“. Среброто остана за Стефания Татарова от клуб „Траяна“, а на третото място завърши Ивана Андреева от „Омега тим“.

Много сериозна бе конкуренцията при момчета старша възраст, където битката за първото място изведе на върха старозагореца Илиян Стоянов от „Верея“. Втори е Игор Мишченко от „Черноморец“, а трети остана Виктор Танчев от „Несебър“.

При момчетата младша възраст Сава Мишченко, състезател на „Черноморец“ финишира първи на 13,5 км. , следван от Виктор Писарев и Петър Петров от „Несебър“. Малко не достигна на Андрей Милчев с екипа на домакините да се качи на почетната стълбичка. Несебърци имат първо и второ място при момичета старша възраст. Медалите печелят Мая Писарева и Инна Букова. Трета е Изабел Пехливанова от клуб „Хемус“ Троян.

Сияна Йорданова от „Печенеги“ взе приза при момичета младша възраст, а останалите с награди са Алина Ангелова и Виктория Симеонова от „Омега тим“.

При мъжете Мастърс победител е Койчо Шивиков от Несебър.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram