Трета загуба в трети мач,в „третия ешелон“

ФК „Хасково 2009” записа нови 3 точки в актива си и се доближиха още повече до заветната цел за влизане в „Б” група, след победа с класическото 3:0 над ФК „Розова долина” /Казанлък/на местния стадион с прозвището „Ямача”.Още от самото начало момчетата на Димчо Марков поеха инициативата и не позволиха на гостите да направят нещо значимо на терена. Първото по- сериозно положение бе на сметката на Юлий Шекеров, който в 6- та минута преодоля няколко играчи на гостите, но вратарят отрази  удара му от близко разстояние. В 14- та минута Станимир Баев бе съборен в наказателното поле на казанлъчани, но главният съдия не даде исканата дузпа. Хасковлии продължиха с добрата си игра и след поредната атака претендираха отново за 11- метров наказателен удар след нарушение срещу Георги Христов, но и този път реферът остана с основание безмълвен. След поредната атака за домакините в 22- та минута Даниел Добриков стреля от добра позиция, но топката срещна напречната греда на вратата пазена от вратаря на гостите Златко Красимиров.В 24- та минута отличната игра на хасковлии бе ознаменувана с гол на Станимир Баев, който засече топката с глава, след пас на Добриков. До края на първото полувреме хасковлии можеха да увеличат преднината си, но малшанс не им позволи да го направят. Минути преди края на полувремето гостите записаха и първия си точен удар по посока на вратата пазена от Стоян Ковачев. Стражът обаче показа рефлекс и изби топката,след удар на дебютанта в „розите” Григор Георгиев.През второто полувреме нещата не се промениха и инициативата отново бе на момчетата на Димчо Марков. Още в началото след добра атака отляво Георги Христов подаде на Добриков, който от близко разстояние нямаше проблеми да направи резултата 2:0. В следващите минути хасковлии продължиха да нападат, а пропуски направиха Юлий Шекеров и Николай Димитров.

В 72- та минута публиката стана на крака, за да изпрати игралият добре Шекеров и за да посрещне дебюта на Георги Какалов, който бе привлечен през зимната пауза, но не влизаше до момента в игра, заради контузия. След поредица от добри атаки на хасковлии се стигна и до нарушение срещу Какалов в половината на гостите. С изпълнението на свободния удар се зае Добриков, който центрира перфектно и намери не покрития Станимир Баев, който с отличен удар с глава прати коженото кълбо отново във вратата на Красимиров, с което оформи класическото 3:0 и записа 4- ти гол на личната си сметка, откакто пристигна от „Хеброс” /Харманли/ през зимната пауза. Секунди преди последния съдийски сигнал Какалов отбеляза гол, който обаче бе отменен, заради засада,а казанлъчани не отбелязаха почетното си попадение след пропуск на Асенов. Така хасковлии победиха  очаквано „Розова долина” с 3:0,а местният ни отбор няма отбелязано попадение от игрова ситуация вече над 270 минути.

„Играхме добре срещу тим с опитни играчи и голям бюджет,но от есента ни напуснаха по различни причини 5-6 титуляра.Независимо от това играем добре,показахме хубави моменти в контролите.Вероятно в следващия мач ще играе и опитният Даниел Христов”,допълниха от щаба на „Севтополис”.Преди съботния мач казанлъчани играха контрола с ФК”Трявна” завършила 4:4 на градския ни стадион.В следващия 21 кръг на Югоизточната „В” група, който е междинен ,на „розите” гостува „Спартак”/Пловдив/. Срещата е в сряда от 15:00 часа.

М.Тонева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram