Пожарникарите ни станаха четвърти в международен турнир, изпревариха колегите си от България

От 30.09 до 04.10 във Варна се проведе юбилейният 10 международен клубен турнир по пожароприложен спорт за купа „Одесос“. Тимът на Областната дирекция в Стара Загора, част от който и са служителите от Казанлък, се състезаваше с още други 14 мъжки отбора от цяла Европа и България. В дисциплината щурмова стълба най-бързото време от 14.77 секунди редовните опити бе постигнато от националния ни рекордьор Георги Георгиев. В отборното класиране съставът остана 3-ти.

При 100-метровата пътека с препятствия старозагорци са на 9-то място. Времето от 61.14 в пожарната щафета им отреди 4-тото място в дисциплината. При Бойното разгръщане от мотопомпа огнеборците се пребориха за 5-то място с 27.66 секунди.

Така с 21 наказателни точки те се изравниха с отборите на „Требич“ Чехия и „Буковина Молдова“, но по-добрият резултат на чехите в бойното разгръщане от мотопомпа им отреди призовото 3-то място, а отборът на областта се класира четвърти в турнира след „Варшава“ Полша, „Таура“ Германия и „Требич“ Чехия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *