С медали от държавно първенство и международен турнир се завърнаха грациите на „Киара-Н“

За поредна година в града на липите се проведе международен и национален турнир по спортни танци Stara Zagora Open 2024 – втора част от ДП по възраст и турнир „Млади надежди“, организирани от КСТ „Загора Данс Стара Загора“, Българска Федерация на клубовете по спортни танци и Община Стара Загора. И в двете надпревари казанлъшкият клуб „Киара-Н“ участва със свои състезатели и записа успешни резултати.

В международния старт Лазар Илучев и Ивайла Кочешева, в категория юноши старша възраст, на стандартни танци се класираха на 3-то място. В най-малките категории при децата отлично представяне и медали завоюваха Кристиан Тотев и Мериам Иванова, Димитър Вакавлиев и Ванина Гъчева, а с първо място са Никола Деморев и Ивайла Захариева при състезателите до 15 г.

Ева Касева и Изабел Ламбова, които се състезаваха при момичета соло, достигнаха на полуфиналите в категориите си.

До края на месеца предстои участие на двойките на състезание в Чирпан. Следва традиционният турнир на клуба в спортната зала „Багира“ на 9 ноември. „Тази година той ще бъде държавно лично отборно първенство. Българска федерация на клубовете по спортни танци възложи организацията за това събитие на нашия клуб, което е висока оценка за нас. Ще има и кръг от състезание за Купа България, което прави състезанието ни с още по-голям ранг. Очакваме най-добрите танцови двойки да се състезават в Казанлък. Искрено се надяваме, че Община Казанлък и всички наши приятели, и тази година ще се включат с помощта си към нас, за да успеем да реализираме това събитие. През декември Лазар Илучев и Ивайла Кочешева ще участват на Европейско първенство, за което подготовката им още от началото на сезона вече е започнала“, разказват треньорите на „Киара-Н“ Николай Тенев и Антония Грозева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *