Състезателката на „Казанлък Волей“ в отбора на националките за мачовете в Самоков

Ds olil

Състезателката на „Казанлък Волей” Кристина Гунчева попадна в групата на 12-те волейболистки, които ще защитават цветовете на страната в квалификациите в Група С за Световното първенство за девойки старша възраст в Чехия, които стартират този следобед в Самоков.  Сред избраничките на старши-треньора Димо Тонев са състезателки от общо 4 български клуба – Казанлък Волей (Казанлък), Левски Волей (София), Марица (Пловдив) и ЦСКА (София).

Гунчева ще играе на поста разпределител. В щаба на националния отбор е още един казанлъчанин –Радослав Бакърджиев, настоящ треньор на жените в „Левски Волей”.

Световната  квалификация в „Арена Самоков” ще продължи до неделя. Само първенецът от турнира ще вземе квота за Мондиал 2013 от 21 до 30 юни в Бърно и Простейов.

Турнирът за българския национален отбор започва довечера с мач срещу представителките на Латвия, а на 9 май от 18.00 часа излизаме срещу състава на Гърция. Съпернички на българките са още националките на Германия и Хърватия. Официалният сайт на ЦЕВ коментира групата ни като най-трудната от четирите и посочва германските и гръцките девойки като най-сериозни конкурентки на младите Лъвици за първото място.

 Ето и останалите квалификационни групи в Европа:

 Група А (в Сърбия):  Сърбия, Белгия, Франция, Португалия и Дания

Група В (в Италия):  Италия, Словакия, Финландия и Испания

Група D (в Русия):  Русия, Полша, Румъния и Словения

 Победителите в тези групи също ще се присъединят към домакина Чехия и европейския шампион Турция като представители на континента на Световното първенство.

 

М. Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram