Стойчо Младенов и Петър Жеков – специални гости на детския футболен турнир, организиран от казанлъшкия фен-клуб на ЦСКА

Ds olil

За първа година в Казанлък бе даден стартът на детско-юношеския турнир по футбол „Червените рози“- инициатива на фен-клуба на ЦСКА „Червени воини“ с председател Живко Антонов. Легендите на ЦСКА Петър Жеков и Стойчо Младенов бяха специални гости на оспорваната надпревара, в която участваха 9 училищни отбора.  

В самото начало на спортното събитие в съботния ден домакините на турнира връчиха подаръци за гостите. Освен фен-клуба „Червените воини“  и ФК „Розова долина“се присъедини към раздаването на дарове, след което започна първият мач между отборите на основните училища „Георги Кирков“  и „Св. Климент Охридски“ – гр. Крън . В турнира участваха младежи от ПМГ „Никола Обрешков“, СОУ „Екзарх Антим І“, ОУ „Георги Кирков“, ОУ „Мати Болгария“, ОУ „Чудомир“, ОУ „Никола Вапцаров“, ОУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Крън, ОУ „Д-р Петър Берон“ – с. Овощник и отборът „Малките рози“ – Казанлък. На фона на открито спортно съперничество между училищните състави и техните фенове, организаторите сътвориха истински празник на игрището на „М+С Хидравлик”, където протече турнира.

Победител стана отборът на ОУ „Никола Вапцаров”, след като с резултат 2:1 надделя над съперниците си от ОУ „Георги Кирков“. Третото място в крайното класиране е за „Мати Болгария“, а четвърти са децата от Овощник.

За най-добър вратар на надпреварата бе определен Пресиян Димитров от ПМГ „Никола Обрешков“, който освен статуетка получи и ръкавици от името на фен-клуба на „армейците” в Казанлък. Голмайстор на турнира стана Иван Георгиев, възпитаник на ОУ „Петър Берон“ Овощник, а Костадин Желев от ОУ „Георги Кирков“ е най-добър играч.  Те получиха и фланелки, които ще им напомнят за техните постижения в турнира. Подаръци, купи и медали бяха връчени на победителите в отборното и индивидуално класиране. 

Легендите на ЦСКА Стойчо Младенов и Петър Жеков похвалиха организаторите за добре свършената работа и пожелаха на Живко Антонов и „червените войни” от Казанлък все така да подкрепят спортните таланти на града, защото на младите принадлежи бъдещето на българския футбол.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram