Степендианти за 2014г

Ds olil

Състезателите на КЕС „Селт“ са в трепетно очакване на наградите, които ще обяви тази събота една от 12-те най-иновативните български компании, специализирана в производството на изкуствени катерачни стени. В събота, 7 декември, предстои да бъде официално съобщено кои от състезателите на родни клубове ще бъдат финансово подпомогнати за 2014г. За миналата година, компанията, която е световен лидер в своята област, раздаде стипендии на обща стойност 10 000 лв. за на най-талантливите деца и юноши в областта на катеренето.
Отличени бяха състезатели в две възрастови групи: деца до 14 години и юноши – от 14 до 18 години, сред тях бе и Васко Цветков, възпитаник на треньора Никола Недялков от КЕС „Селт“. Имената на първенците бяха предварително определени от Българската федерация по катерене и алпинизъм на база представянето им на национални и международни състезания. Наградите бяха връчени лично от световноизвестния катерач Крис Шарма.
Тази година Клуб „Селт“ номинира трима свои състезатели за инициативата -Иван Бонев, който спечели Купа България по състезателно катерене при децата до 9 години, Йоанна Недялкова и Васил Цветков.
За втора поредна година отпусната сума е 10 000 лв., която ще бъде предоставена на 10 деца и юноши за отлично представяне на международни и републикански състезания по катерене.
Награждаването ще се проведе по време на първата боулдър среща в новата катерачна зала на компанията – Boulderland. През целия ден в нея ще се проведат състезания, където катерачите ще могат да демонстрират умения в три категории – за любители, за напреднали и за майстори.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram