Спринтьори от Казанлък мериха сили с най-добрите при финалите на 60 метра

Ds olil

Четиридневният атлетически тур в Добрич вече започна. Бяха излъчени и победителите от първите дисциплини от националните шампионати за момичета и момчета под 16 г. и юноши и девойки младша възраст в зала „Добротица” с участието на над 1000 атлети в двете първенства.
Двама от възпитаниците на треньорката Петя Пендарева намериха място на финалите на 60 метра -при девойки под 16 г. и юноши младша възраст. Това са Мартина Стоянова и Иван Йовчев. В серията си Мартина постигна 8 сек. и 37 ст. и намери място на финала, където остана шеста с 8.42 сек.
Малко не достигна на най-добрия ни сред атлетите Иван Йовчев да спечели медал. С време 7 сек. и 35 ст. той успя да се класира за финала при юношите младша възраст, а в крайното класиране е пети -7,40 сек. И двамата казанлъшки спринтьори са с лични постижения. Дебют и успешно представяне в националния шампионат направи Росен Иванов, който е 22-ри в класирането на младшата възраст с резултат 7,75 сек.
В първия ден от надпреварата в зала Добротица станаха ясни и шампионките в тласкането на гюле от националните шампионати за момичета и момчета под 16 г. и младша възраст. За съжаление, Ясмин Бошнак, която е републикански шампион на копие при девойките под 16г., не успя да спечели медал на за Казанлък и остана с пети резултат (11 метра и 28 см.) от 19 участнички.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram