„Спици и бодли“ събира над 700 участници за старта в неделя

Любимото състезание „Спици и бодли“ за колоездене и дуатлон се завръща с девето издание през 2024 година от 17 до 19 май в град Казанлък. 

С всяка следваща година екипът на състезанието се опитва да надгражда организацията на събитието, за да бъде преживяването още по-незабравимо. Всички приходи от „Спици и бодли“ се оползотворяват за самото събитие и на доброволческите инициативи на Софийски Планински клуб, който е главен „виновник“ за тази ежегодна проява от календара, подкрепена от Община Казанлък и много спонсори. Над 700 са участниците.

Състезанието се организира изцяло с доброволчески труд и се финансира от спонсори и от бюджета на клуба.
Дисциплините са : Хоби – 37 км, Трудно – 47 км, PRO – 64 км, както, Дуатлон – колоездене + бягане), Дуатлон Щафета (отново 37 км колоездене и 22 км бягане, но поделени между двама) .
Събитието започва на 17 май (петък) с прожекции на филми под нощното небе. В съботния ден от сутринта ще започнат йога практики, обучения по колоездене, ще има хамачена градина и ще се проведе детската вело надпревара “Малки спици”.
На разположение на гостите ще има различни видове щандове с храна, напитки и натурални продукти на производители от цяла България. А вечерта ще има концерт с участието на музикалните групи “Lazy Dynamics” и “Cool Den”.

Стартът на всички дисциплини е в неделя, 19 май, от 09:00 часа край Художествената гимназия в Казанлък. Награждаването – от 15:00 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram