Скандал! Стефка пусна БГ щангисти да вдигат за азерите

Ds olil

Нов скандал се заформи с българските щанги. Председателят на БОК Стефка Костадинова е дала разрешение на Боянка Костова и Валентин Христов да вдигат за Азербайджан на олимпийските игри в Лондон догодина.

От ръководството на местната федерация са пратили писмото на примата на леката ни атлетика до родната централа, с което да ги уведомят за действията й.

Разбирайки за случая, президентът на БФВТ Неделчо Колев моментално се намесил и спрял по-нататъшни процедури спрямо натурализирането на двамата. Така Костова и Христов остават без право да вдигат за Азербайджан.

„Не мога да проумея как е възможно?! Това е абсурд. Най-малкото под каква форма Стефка Костадинова подписва някакви разрешителни, след като има федерация с лиценз, която единствена може да реши подобен въпрос! Това е безумие.

Веднага отговорихме на азерите, че няма как да стане. Те ще вдигат за тях, но след олимпиадата в Лондон. Предлагаха ни 30 000 евро, за да ги пуснем сега на световното, но това са смешни пари.

По-добре да не вземем нищо и да нямаме и тях като конкуренция, отколкото да се продадем за дребни стотинки и нашите хора да ни бият и на световното, и в Лондон“, коментира ситуацията пред „Тема спорт“ Колев.

Босът на федерацията не очаква сензации на световното първенство в Париж от 5 до 13 ноември. „Твърде минимални са ни шансовете за нещо. Имаме една квота на Шиков, а ще вземем поне още една на европейското догодина. Това са ни възможностите в момента“.

Стефка Костадинова не бе открита за коментар по абсурдната ситуация.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram