Сезонът в автомобилния спорт открива Самоков

Ds olil

Новият сезон в автомобилните дисциплини в България ще бъде открит тази събота и неделя с мини рали край Самоков. АСК „Ефко Рейсинг“ няма да участва, въпреки че имаше амбиции да открие созона точно с този шампионат. Ранното провеждане на първи кръг и липсата на сняг са причината за отказа на екипажа Костадин Щерев и Николай Арабаджиев от участие в новата за България дисциплина.
В България този шампионат се въвежда за първи път, а откритото състезание на трасето Бели Искър (3.9 км, кара се шест пъти) ще бъде пробата какъв ще е интереса за следващите три официални състезания – Варна (27 април), Видин (19 октомври) и Твърдица (9 ноември). Освен експеримент със спринта над Боровец, националната федерация разчиташе, че през февруари ще успее да организира и за първи път в историята на този спорт рали, което се кара върху сняг. Пролетните температури обаче засега правят втората част от опита невъзможна.
Голяма част от автомобилните клубове ще открият сезона с началото на пистовия шампион. Първият му кръг е в Серес на 22 и 23 март. Със сигурност в състезанието този път ще видим представители на казанлъшкия клуб „Ефко Рейсинг“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram