„Розите“ „разбиха“ рекорд на курортен Несебър

Ds olil

Лидерът в Югоизточната „В“ група ОФК „Несебър“ си осигури промоция в професионалния футбол преди десетина дни. Този факт не изненадва почти никого, наблюдаващ отблизо събитията в футболния шампионат на югоизток. Момчетата на Николай Русев – Джангъра обаче бяха на път да приключат сезона без загуба. Факт, който също не беше оспорван от никого.

“Делфините” записаха 28 победи и две равенства в двубоите си преди съботното гостуване в Казанлък на „Розова долина“. Именно обаче стадион “Севтополис” се превърна в мястото, където несебърлии си “припомниха” вкуса на загубата. “Розите”, водени от Александър Георгиев, сломиха лидера и по този начин в мач номер 31 за “делфините”, те ги запознаха с поражението.

Поражението (вероятно) не заслужава толкова сериозно внимание, но особено впечатляващ е периодът, който бе “необходим” на ОФК „Несебър“, за да запише поражение. 281 дни и над 2760 минути! Това е отговорът! Почти година несебърлии побеждаваха всеки противник на югоизток до 14 май и 60-ата минута на двубоя в Казанлък, когато Григор Георгиев прати топката в мрежата.

През този период “делфините” загубиха един двубой, но той беше от турнира за Купата на България. На 28 октомври 2015 година ОФК „Несебър“ бе отстранен от „Левски“ (София) на 1/8-финалите в надпреварата.Преди това „розите“ загубиха от несебърлии след дузпи за националния трофей в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram