Рожден ден за малките грации на СК“Розова долина“

Спортният клуб по естетическа и групова гимнастика „Розова долина” стана на 2 години. Рожденият ден малките гимнастички на клуба, техните треньори Мариана и Ралица Ламбови и родители посрещнаха в тренировъчната зала на стадион „Севтополис”, където ги очакваше празнична торта и поредният конкурс за определяне на окончателния състав за участие в международен турнир в София в началото на април.

Спортният клуб получи отличието на  Община Казанлък за „Най-проспериращ млад клуб на 2012г.“. Талантливите гимнастички на треньорката Мариана Ламбова и помощник-треньора Ралица Ламбова, през изминалата година спечелиха няколко медала от държавни първенства и турнири. За 2012 г. СК „Розова долина“ има участие в две републикански надпревари и два национални турнира. Момичетата са с две първи и трето място от Турнира на цветята. Печелят и сребърни медали в две индивидуални надпревари за деца, родени през 2005г. Казанлъчанки станаха първи и в Детския турнир в Пазарджик /набор 2007г/.  и четвърти нa провелото се във Велико Търново държавно първенство.

Треньорката Мариана Ламбова и помощник-треньорът Ралица Ламбова работят с 65 деца в своята школа и с други 30, под 7-годишна възраст в детските градини.

Всички усилия и погледи днес са отправени към София, където представителки на три държави и български клубове ще участва в международния турнир по естетическа и групова гимнастика 5-7 април.

М.Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram