Рицарски волейболен турнир „Дами на розата“ в Казанлък на 6 и 7 април

Второто му издание ще бъде в края на седмицата, като отново СК „Багира“ е домакин на двудневната надпревара, в която ще участват девическият национален отбор до 16 години и съставите на ВК „Казанлък“ и „Марица“ Пловдив. Рицарският турнир „Дами на розата“ тази година е за девойки младша възраст и се организира от Ордена на рицарите тамплиери.

Събитието ще съвпадне с лагера в Казанлък на националния тим до 16 години със старши-треньор Теодора Бечева, който ще е тук от 5 април. Съставът от 17 състезателки ще бъде разделен на два отбора, за които турнирът ще е поредна проверка на възможностите преди квалификацията за европейско първенство в Стара Загора от 25 до 27 април с участие на отборите на България, Холандия, Дания и Беларус. Само победителят в групата се класира на Евроволей 2019 U16 в Италия и Хърватия (10-31 юли).

Три от повиканите казанлъшки състезателки в разширения състав на националния тим до 16 години със старши-треньор Теодора Бечева ще продължат с подготовката, като единствено Виктория Василева бе освободена след извършения подбор. От 23 волейболистки само 17 останаха в националния тим, който бе събран на лагер в София. Треньорският щаб гласува доверие на трите казанлъчанки Виктория Иванова, Ивайла Чавдарова и Виолета Бъчварова и те запазват мястото си в националния отбор. В състава са и три представителки от школата на „Марица“, с по две са представени ЦСКА, „Левски“ и „Славия“. Останалите отбори, но с по един състезател в тима на България, са „Берое“, „Локомотив“ София, „Велбъжд“ Кюстендил, „Импулс“ Горна Оряховица и „Дунав“ Русе.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram