Ради Милев пропуска бягане в Атина, готви се за Спартатлона

Ds olil

Поради недостиг на финансови средства, ултрамаратонецът Ради Милев ще пропусне дълго планувана от него изява – 6-дневно бягане в Атина в началото на април. Ради не успя да събере сумата от над 2 хил. лв., необходима за обезпечаване на участието му зад граница. Крайният срок за заявките изтича днес.
Желанието на атлета обаче е да запише участие в един от най-предпочитаните маратони, който се провежда всяка година – Спартатлонът, домакин на който е Гърция в есента на 2014г. Той се провежда за 32-ри път и включва изминаването на 246 км. от Атина до Спарта. В няколко класации за
ултрамаратони Спартатлонът е описван като най-изтощителното състезание. Ради Милев е участвал в престижната проява два пъти – през 2003 и 2008г. 62-ри и 104-то място са неговите класирания при двете му включвания в надпреварата пре годините.
В последните месеци инженерът от Казанлък е ангажиран с други планове. Той поставя и вписва своите рекорди в Американската книга на рекордите. Ради е първият българин, който записа името си в четири рекорда за най-много клякания за 3, 4 и 5 мин. и за час. При последния си опит пред публика Ради Милев направи над 3 600 клякания в рамките на 60 мин. За радост на своите фенове и доброжелатели, 65-годишният ветеран в дългите бягания не смята да си дава почивка, а да продължава да оставя след себе си постижения.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram