Ради Милев: Горд съм, че съм първият и единствен българин Световен шампион на ултрамаратон

Ds olil

Казанлънчанинът Ради Милев спечели най-тежкия ултрамаратон в света – 6-дневното бягане, което се проведе от 5 до 11 септември в Балатонфюред, Унгария.

„Не успях да изпълня основна цел, с която тръгнах към Световното първенство тази година, но въпреки болката, нито за миг не помислих да спра, да се откажа или да си кажа „Никога повече“! Напротив, още отсега мисля за следващата година, когато искам отново да бягам на същото трасе и да проверя възможностите си! Към целите за 2025 г. добавям и неизпълнената от 2024-а – рекордът на 6 дни – най-дългото бягане, за което IAU регистрира рекорди, да бъде български!“, споделя пред сайта zakazanlak.bg казанлъшкият ултрамаратонец, който бяга в групата на мъжете 75+.

Участието му в спортното събитие стана благодарение на Коалиция „Алтернативата на гражданите”, на Румен Радославов и Николай Пенев.

„Горд съм, че съм първият и единствен българин Световен шампион на ултрамаратон!“, разказва за успеха си Ради Милев. Болките в коляното и кръста, които се „обаждат“ по време на бягането му попречиха да постави така жадувания рекорд. „Борбата ми вече не беше за рекорд, а за първото място. Успях да се преборя за него със скъсан менискус на лявото коляно и неописуеми болки в кръста. Определено това е най-слабият ми резултат на 6 дни, но и най-трудно завоюваното 1-во място в групата ми“, посочва ултрамаратонецът.

Ради Милев участва за 7-и път в 6-дневното състезание, организирано от EMU (Унгарската асоциация на ултрмаратонците). Тази година то има статут на Световно първенство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *