Първи паметен турнир за Иван Карапетров организираха „Лястовиците“

Ds olil

На 29 септември се проведе състезание по колоездене на писта на Градския колодрум в памет на треньора на казанлъшките състезатели Иван Карапетров. Събитието уважиха клубовете „Спринт“ – Разград, „Несебър“, „Омега“ София, „Хемус-1896“ Троян , „Васил Левски“ София, „Цар Симеон“ Пловдив, „Долчини“ София и КК „Варна“.

Участниците се състезаваха в четири дисциплини – 200м летящ старт, 500 м от място, скрач ш и издръжливост по точки.

Колоездачите на КК“Лястовица-1905“ се представиха достойно, грабвайки три от медалите в наградния фонд.

Златен медал завоюва при юноши младша възраст Павел Димитров, Иван Милчев остана с четвърто място, а Преслав Кожухаров е шести.

Кевин Хаджиев е със среброто при юноши старша възраст, а златото при момчета старша възраст е за Виктор Василев.

На четвърто, пето и шесто място завършиха по-малките участници – Констатин Стоянов, Данаил Станчев и Андрей Милчев при момчета младша възраст.

Иван Карапетров беше наставник на момичетата и момчетата, девойките и юношите от КК „Лястовица-1905“. Под негово ръководство израстнаха много колоездачи, които се нареждат сред най-добрите по успехи в състезанията по шосейно колоездене и писта. Треньорът Иван Карапетров е награден от БФК с почетен плакет за принос в българското колоездене , носител на награда за цялостен принос за развитието на колоезденето в гр. Казанлък от община Казанлък.

Неговата треньорска кариера започва през 70 години на миналия век от нашия град. Тотю Иванов, Северин Хаджиев, Живко Димитров, Пламен Иванов са едни от първите му възпитаници. Бил е треньор в Троян и Пирдоп. Неговият състезател Бойко Ангелов е победител в Обиколката на България през 1986 г. От 1991-1993 г. е наставник на „Барац“ гр. Чачак , Сърбия . В Словения е треньор от 1994-1999 г. в град Целе. За „Целе“ се състезава и Станимир Одрински, който печели силното състезание „Ядренска магистрала“ в Харватия под ръководството на треньора Иван Карапетров.

Въпреки своята непреклонна възраст и заболяване Иван Карапетров до последно беше неотлъчно до момчетата и момичетата по време на тренировки и състезания до последния си дъх, при това работи за колоездачната слава на клуба напълно безвъзмездно.

Той остава да живее в сърцата на всички с мъдрите си съвети, които сплотяват състезателите и обединява тези, които искат да запазят традициите и колоезденето в нашия град.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *