През новия сезон „Розите“ вече ще се състезават в ELITBET Югоизточна Трета лига

Ds olil

Дни преди старта на сезон 2024/25 Българският футболен съюз и компанията „Елитбет“ обявиха своето партньорство. Това се случи на пресконференция във футболната централа в Бояна, а на събитието присъстваха президентът на АФЛ и член на ИК на БФС Румян Вълков, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов и Антони Здравков – председател на зоналния съвет на БФС в София.

За първи път Трета лига ще има свой официален спонсор, а новият партньор декларира своите намерения за разрастване на инвестицията и инвестиране в продукта.

„Радваме се, че вече и Трета лига има своя партньор. Сключихме договор за 2 години и се надяваме това да е само началото на едно ползотворно бъдеще на Аматьорската професионална лига. Реализацията на тази инициатива има потенциал да даде допълнителна възможност за клубовете“, подчерта изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

От новия сезон Лигата ще носи името ELITBET Трета лига, като съответно четирите зони, разделени на географски принцип ще са с имена ELITBET Югозападна Трета лига, ELITBET Северозападна Трета лига, ELITBET Североизточна Трета лига и ELITBET Югоизточна Трета лига.

Очаква се партньорството да доведе и до по-голяма популярност за лигата и още повече подкрепа по стадионите за тимовете от третия ешелон.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram