Поредна титулярка напусна зала „Багира“, обновеният тим играе в петък

Ds olil

Волейболистката на „Казанлък Волей – Багира“  Кристина Тотева се раздели с  тима и ще прекрати договорните си отношения  по взаимно съгласие. 29-годишната състезателка е помолила клубното ръководството да бъде освободена, защото нямала нужната мотивация да продължи да играе в отбора през втория полусезон, съобщи старши треньорът на казанлъчанки Петър Дочев.  
Друга основателна причина за оттеглянето на Тотева временно от активна състезателна дейност е хроничната контузия в бедрото, която я тормози от началото на тазгодишното волейболно първенството. Така тя смятала по-лесно да излекува своята травма. 
Друга причина 190-сантиметровият център да иска да бъде свободна за известно време от тренировки и мачове, били и намеренията й в това време да наблегне по-сериозно на своето образование.  
„Кристина наистина напоследък нямаше необходимата мотивация както за тренировки, така и за мачове, а знаете много добре, че това е едно от моите важни изисквания към момичетата. Проявихме разбиране, няма да й пречим и при бъдещ трансфер, ако тя си намери и друг отбор“, коментира Дочев.
Според запознати след като се излекува напълно, Кристина Тотева може да потърси вариант да се завърне пак във Франция и отново да облече екипа на местния втородивизионен тим „Безие“, където тя играеше преди година и половина, преди да пристигне в Казанлък.
Тотева е третата състезателка, която напуска  „Казанлък Волей – Багира“ в рамките на месец. Преди Нова година от отбора се отказаха от услугите на украинската разпределителка Наталия Клименова. 25-годишната блондинка се завърна в бившия си клуб „Академика“ (Харков). Посрещачката Никол Николова също прекрати договорните си взаимоотношения с казанлъчанки, по взаимно съгласие. 22-годишната варненка може да се върне в италианския втородивиизонен „Сиджел Палаволо“ (Марсала) в Серия А2, където Ники игра преди година и нещо. 
Междувременно „Казанлък Волей – Багира“ се готви усилено за домакинството на 3-дневения турнир от шампионата, с който се подновява първенството на женската Национална волейболна лига на България. Както е известно клубът от Казанлък бе избран за домакин на надпреварата, която ще събере от този петък до неделя освен домакините и още есенният първенец „Марица“ (Пловдив), и последният в класирането – „Спартак 1996“ (Плевен).  Тези три отбора ще се срещнат по веднъж „всеки срещу всеки“, като мачовете са в петък, събота и неделя от 18:00 часа и ще се играят в обновената спортна зала „Багира“. Турнирът в „града на розите“ на практика е началото на междинния дял от редовния сезон, като резултатите ще бъдат валидни за общото класиране в Националната волейболна лига от редовния сезон.

 

Ето и програмата за предстоящия турнир в спортна зала „Багира“ в Казанлък:

10 януари     18:00    „Казанлък Волей – Багира“ –  „Спартак 1996“  

11 януари     18:00    “ Спартак 1996″    – „Марица“    

12 януари     18:00    “ Казанлък Волей – Багира“ – „Марица“

Ганеви   

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram