Пореден златен „дубъл“ за КСТ“Роза“!

Ds olil

 

Танцовите двойки на Клуба по спортни танци „Роза”/Казанлък/ спечелиха две първи места от Държавното първенство, което продължи до късно снощи в столицата.  Отново шампиони на страната на „стандарт”са Атанас Русеви Симона Янева  в клас 18А+А, а в клас 9Е, при 9-годишните лидери са Николай Ламбов и  Габриела Инджова. С четвърто и пето място в състезанието са Благовест Бойчев – Марчела Василева и Стоян Петров – Десислава Тенева, съответно в класовете им 13Е и 15В при изпълнение на„стандарт”. „Доволен съм от представянето на двойките ни. Два златни медала са страхотно начало за година”, развълнуван коментира  финала на първенството треньорът на  казанлъчани Петър Радев. Над 150 танцови дуета от 35 български клуба участваха в първия старт за годината на БФСТ. В него  успешно участие направиха и децата от клуб „Киара Н”, които вчера завоюваха златен, сребърен и бронзов медал в надпреварата на дансинга на елитен столичен хотел,както от ПрессТВ и „Вис виталис” първи ви информирахме.

За КСТ „Роза” през март предстои още едно сериозно изпитание –участие на многократните шампиони за Купа „България”  Атанас Русев и Симона Янева в Европейското първенство за младежи на „стандартни танци” в Испания. През април е началото на веригата от състезания за спечелването на националната купа. Първият турнир е в Пловдив на 7 април.

Междувременно днес в София се провежда заседание на управата на БФСТ, на което като  член на треньорския съвет присъства и казанлъчанинът Петър Радев. Предстои избор на нов УС и треньорски съвет, а преизбирането на Радев, ще  е още едно признание на авторитета на казанлъшката танцова школа и спортните успехи на фамилията Радеви в национален мащаб.

М.Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram