Ползотворно сътрудничество и по-широки контакти с турския бизнес договори делегация при посещението си в Казанлък

Ds olil

На финала на изминалата седмица Казанлък изпрати делегация от Турция, която пристигна тук на опознавателна визита. Гостите от Истанбул представяха елитния волейтим „Саръйер Беледийеси” –състезатели и ръководството на клуба, както и експерти от богатата община в турския квартал Съръйер край Босфора, с двумилионно население. Поводът за посещението бе поет ангажимент и обещание към приятелите от „Казанлък Волей”, в лицето на президента на нашия клуб Васил Аргиров и изпълнителния директор Деко Григоров, за едно продължително сътрудничество и спортен обмен.

През януари женския тим на Казанлък и ръководството гостуваха в Истанбул за едноседмичен подготвителен лагер, част от предсезонната зимна подготовка. Сега турските приятели на „Казанлък Волей“ им върнаха визитата. Пребиваването им в Града на розите ще се запомни,  освен с изиграването на приятелски волейболен мач, в който се включиха президентът на „Казанлък Волей” Васил Аргиров, представители на местната Пожарна, енергетици и бизнесмени, и с посещение в Община Казанлък.

Вероятно представителите от южната ни съседка ще пристигнат още веднъж тук тази пролет за Празника на розата. Сред обсъжданите теми в разговора на четири очи с управата на Общината е била възможността за бъдещо побратимяване между градовете.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram