Подготвят планинско бягане “Open Buzludzha” в дните на фестивала това лято

Ds olil

Бягане “Open Buzludzha” по време на благотворителния фестивал за опазването на Монумента подготвят от едноименната Фондация. Събитието се провежда от 19 до 21 август с участието на известни български музиканти и разчита на широка обществена подкрепа. Организаторите предвиждат надпреварата да се проведе в партньорство със спортен клуб “I run”, организатори на „Трявна Ултра“.

По време на тазгодишното издание участниците в ултрамаратона имаха възможност да се запознаят с работата по опазване на паметника, както и да закупят билети за OPEN BUZLUDZHA 2022, заявиха от фондацията. Други спортни прояви за каузата в дните на фестивала са велопоход „Treasure hunt в света на траките“ с музей „Искра“, състезание по ориентиране с ТД „Орлово гнездо“, поход „Атово падало“ с ТД „Орлово гнездо“ и др.

“Open Buzludzha” в подножието на Чинията ще предложи три дни и три вечери музика, презентации и работилници за културно наследство, спортни активности и забавления на едно уникално място в сърцето на Балкана. Актуалната цел тази година е обезопасяването на монумент Бузлуджа и отварянето му за посетители.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram