Отборът на Казанлък се класира за полуфиналите на волейболното първенство

Ds olil

 

„Казанлък Волей“  е последният отбор, който се класира за полуфиналите в женското първенство, след като в мач номер две от четвъртфиналната си серия срещу „Славия-СУ“ постигна втора победа с 3:0 – този път след 25:21, 25:17, 25:22 в столичната зала Панайот Пондалов.
В първия гейм Белите поведоха с 5:1, което принуди треньорът на гостенките Петър Дочев да поиска по-рано прекъсване. Постепенно волейболистките от Казанлък успяха да наваксат изоставането си, но и следващите два гейма не бяха лесни. Налагаше се дори на опитната – 42-годишната Ваня Соколова да влиза на моменти, за да разрешава трудните ситуации.
Така „Казанлък Волей“ ще играе с носителките на Купата на България от „Левски“ (София) на полуфиналите в шампионата. Сините спечелиха и редовния сезон и почиваха по време на четвъртфиналната фаза.

„Марица“ (Пловдив) също се класира на полуфинал в женското първенство, след като в мач номер две от четвъртфиналната серия срещу „Спартак 1996“ (Плевен) не срещна особени проблеми и записа успех с 3:0 (25:6, 25:21, 25:11) пред близо 180 зрители в залата на университет „Паисий Хилендарски“.

И шампионките от ЦСКА-Демакс (София) се класираха на полуфинал в женското първенство, след като и във втория си четвъртфинален плейоф надиграха ЕПУ (Перник) – този път като гост с 3:0 (25:20, 25:14, 25:20).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram