Невероятен „Лудогорец“ в Лига Европа

„Магично! Фамозно! Велико! Лудогорец – ЦСКА Москва 5:1“. С този коментар на „Орлите“ и еуфорията от успеха на шампионите, България ликува след двубоя на „Лудогорец Арена” в Разград. Тимът записа една от най-впечатляващите си европейски победи, стартирайки в група Н с удивителен разгром – 5:1 срещу ЦСКА (Москва). Губейки на почивката с 0:1, момчетата на Станислав Генчев показаха страхотна класа и постигнаха своя най-изразителен успех в групова фаза от евротурнирите.

Второто полувреме започна феноменално за „Лудогорец“. В 48-ата минута Сисиньо проби отдясно, но бе блокиран. Топката попадна във Вандерсон, който би с десния крак, Акинфеев не се намеси добре и топката влезе в мрежата му – 1:1/ Само 120 секунди след това обратът бе факт. Играещият много силно Недялков подаде отляво, Джоди Лукоки избяга от защитата на ЦСКА Москва и с десния крак просто насочи кълбото в руската врата. В 52-ата минута еуфорията бе пълна. Вандерсон подаде дълъг пас към Кешерю. Румънският таран засече красиво от въздуха и топката с елегантен фалц влезе за трети път в мрежата на Акинфеев -3:1! В 68-ата минута Кешерю отново беше в прегръдките на своите съотборници, като бе точен след пас на Недялков. В 73-ата минута румънецът оформи и своя хеттрик. Той бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Акинфеев срещу Марселиньо.

В съблекалнята след мача футболисти и целият треньорски щаб, сред които е казанлъчанинът Дeтелин Маслов (на снимката – крйният в ляво), шумно и напълно заслужено отпразнуваха невероятния успех за отбора на „Лудогорец“ с 5:1, първият БГ тим победил руски на свой терен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram