Наско и Симона ще пътуват за Австрия, съотборниците им заминават за лагер в Кранево

Професионални двойки от цял свят ще танцуват на Международния турнир по спортни танци за Купа Бургас 2012. Събитието ще се състои на 1 и 2 септември в спортна зала „Младост“. На паркета в морския град, където ще бъдат възобновени състезанията за спортните двойки, ще видим и двама казанлъчани. Те са най-добрата двойка танцьори на Клуба по спортни танци „Роза“ – Атанас Русев и Симона Янева.

Организатори на турнира за младежи „стандартни танци“ са Българска федерация по спортни танци, бургаският клуб и Община Бургас. До този момент има записани 290 танцови двойки във всички възрастови групи, обявиха днес организаторите. 58 са българските двойки, които ще участват в турнира.

Съдийският панел е представен от 15 държави – участнички. Главен съдия е Марко Сиетас /Испания/ – спортен директор на Световната федерация по спортни танци. За турнира в Бургас ще пристигнат танцьори от Англия, Дания, Франция, Германия, Гърция, Грузия, Израел, Италия, Испания, Люксембург, Молдова, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Унгария, Холандия, Хърватия и България.

Състезанието в неделя ще бъде генерална репетиция за Наско и Симона преди участието им в световното първенство за младежи, което ще се проведе на 15 септември в австрийския град Шладминг. Ден по-рано националите ще пътуват за Виена, като средствата за представянето им в чужбина бяха осигурени от Община Казанлък, съобщиха треньорите на децата Петър и Ваня Радеви. Полетът на казанлъчани е до Виена, откъдето ще бъдат извозени с автомобил до ски курорта, който е домакин на спортната проява. В нея ще участва и втора българска двойка – представители на пловдивския клуб „Алекс“.

Междувременно, на 1 септември, десет от танцовите двойки на КСТ „Роза“, заедно с треньорите си, заминават за Кранево, където ще проведат своя едноседмичен подготвителен лагер преди началото на новите състезания. В групата, която спортното семейство Радеви ще поведе към черноморския град са включени танцовите двойки, които се състезават активно в турнирите. Сред тях -Михаил Иванов – Стефани Русева, Калоян Бялков и Симона Семова, Стоян Петров и Деси Тенева,малките Николай Ламбов – Йоанна Велева, Радостин Николов и Десислава Иванова и др.

Първите стартове в спортните танци са в края на октомври.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram