Над 100 колоездачи и сръбски отбор участват в първите стартове за сезона

Колосезонът стартира тази година не както беше обявено по-рано от Несебър и Слънчев бряг, а от Долината на розите. Първите състезания от календара за деца, юноши младша и старша възраст са в Павел баня и Казанлък. В събота предстои традиционното връчаване на Купата на кмета на Павел баня, като най-малките (момчетата) ще трябва да изминат 12 км. в очертанията на курортното градче, юношите младша възраст ще карат 16 км., а старшата възраст -25 км. Стартът ще бъде даден пред Община Павел баня. КК „Лястовица“ ще участва в надпреварата с 20 колоездачи при момчета и юноши младша възраст. Тази година няма да имаме представители в състезанията за юноши старша възраст. Единственият, който караше в тази възрастова група – Иван Мухтаров, премина в екипа на КК „Несебър“.
Около стотина са заявките, постъпили за участие в организираната от казанлъшкия клуб „Купа Тракийски царе“ на 7 април (неделя), включително и от страна на сръбски отбор, съобщи треньорът на „лястовиците“ Живко Димитров. В неделя, от 9.00 часа на разсклона, при паметника на Димитър Благоев в посока към вр. Бузлуджа ще започне изкачване – 3 км. за момчета, 6 км. за юноши младша и 9 км. за старша възраст.
В ранния следобед от 14.00 часа, при ОУ „Чудомир“ ще стартира критериум, като колоездачите ще обикалят, движейки се по ул. „Петьо Ганин, край сградата на Енергото, през бул. „Ал. Батенберг“ до светофарите край училище „Чудомир“. Около 12 км. е дължината на обиколките, които ще направят момчетата. Юношите младша и старша възраст, съответно, ще изминат около 16 и 20 км.
Според натрупаните точки от двата старта през деня, ще бъдат излъчени и победителите, като на финала на състезането ще бъдат наградени с купи и парични премии 9 от състезателите, по трима от всяка възрастова група, от името на покойния казанлъшки колоездач Георги Коев. Наградите ще връчи бащата на Коев – Любомир Коев. Това са подаръци, лично от името на семейството на трагично загиналия колоездач. В неделния ден своите награди ще връчи и Община Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram