Младен Тотев с отличие на БФА

Ds olil

В Казанлък се състоя церемонията на БФА за награждаване на Спортист и Клуб на 2013 година. За поредна година Градът на розите събира най-добрите
клубове и състезатели на федерацията. СК Моделист гр.Каспичан стана най-добрият клуб за 2013г., а сред десетте най-успешни спортисти по Авиомоделизъм е и Младен Тотев, представител на СК „Моделизми“ от Казанлък. Той заема пето място в класацията на БФА. Милен Тотев, който е негов и председател на СК „Моделизми“ разказва за организацията на ежегодното събиране на авиомоделистите за връчването на годишните награди.

Младен Тотев, който е републикански шампион при юношите има 9 първи места за 2013г.,4 от които от републикански първенства, а останалите от участия в национални турнири. В Унгария, където се порведе кръг от световната купа по авиомоделизъм спечели първо място при децата и стана 10-ти при мъжете, с участието на 60 състезатели. Състезава се от 7-годишен.

Седмокласникът от ОУ „Чудомир“ се готви за участие в още едно силно състезание през 2014г. – това е световно първенство, на което Словакия е домакин от 12 до 20 юли.
Първото му участие пък ще бъде заедно с отбора на Казанлък на 5 март в Търговище, следват още няколко старта, включително и пред местна публика.

СК „Моделизми“ наброява общо 27 души, 9 от тях са мъже, които участват в състезания. 4 деца и трима юноши допълват състава на казанлъшкия клуб по авиомоделизъм.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram