Мартин Папанов е с поредна титла за 2024 г.

Колоездачът от школата на Казанлък отново доминира в състезание със своя тим – „Цар Симеон“ Пловдив. Клубът му заслужи шампионска титла на писта за 2024 г. на Колодрума в Пловдив, домакин на ДЛОШ за мъже, жени и юноши старша възраст и 4-и кръг на ДОШ.

В ДЛОШ на писта, провел се на 5 октомври, отново тук, в отборния спринт съставът му е 3-и, а в дисциплината Омниум Папанов стана национален шампион. Той спечели и Купа Пловдив при мъжете, в Омниум, като състезанието се проведе ден по-късно – на 6 октомври.

Цялото класиране от деня вижте тук – https://bgcf.bg/wp-content/uploads/2024/08/20241006-Results.pdf).

Състезанията за клубовете продължиха и през изминалите почивни дни – от 11 до 13 октомври, като в 4-ия кръг на ДЛОШ пловдивчани станаха шампиони на писта и записаха множество призови класирания.

С второ място в дисциплината Скрач е съотборникът на Папанов – Петър Димитров. В Издържливост по точки победи Йоан Станков, а в Издържливост чрез отпадане – Мартин Папанов. В дисциплина 4 км индивидуално преследване Йоан Станков взе бронзов медал.

Най-големият успех на тима обаче е победата в 4 км отборно преследване, тъй като съставът (Мартин Папанов, Веселин Георгиев, Петьо Димитров и Йоан Станков) поставя национален рекорд от 4.21 мин. В отборния спринт те печелят бронзовите медали. Още един медал грабва успешният казанлъшки колоездач – първо място в дисциплина Медисън, заедно с Петър Димитров, тъй като се кара по двойки, двама са участниците в това класиране.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *