Малко не достигна на нашите момчета за отличията от Световното по ММА

Ds olil

България приключи участието си на Световното първенство по ММА за юноши с два бронзови медала. За съжаление, нашите четирима спортисти – Орлин Орлинов, Георги Асанов и Веско Митев от „Аргус ММА“, и Омар Юсеин от „Брадърс ММА“, не успяха да стигнат до медалите, но направиха впечатляващо представяне и заслужиха поздравленията на треньорите си.

В третия състезателен ден Георги Асанов успя да победи с единодушно съдийско решение в осминафинална среща американеца Гунар Фигурски.

След този успех, Георги беше на крачка от медалите, но в следващия четвъртфинален двубой, загуби със спорно съдийско решение от Усмон Назаров (Таджикистан), който след това успя да стане световен шампион.

При първото си участие на голямо първенство, 14-годишният Георги Асанов показа, че заслужено е получил място в националния отбор. Пожелаваме му да продължава да бъде все така постоянен и трудолюбив.

Веско Митев (70.3кг), който след 3 победи над бойци от САЩ, Полша и Италия, стигна до четвъртфинал, който загуби от Артьом Саврански (Украйна) и остана на пето място.

Сред шестте най-добри в света в своите категории се класираха и Омар Юсеин (93кг). След две убедителни победи срещу представителите на Иран и Обединени арабски емирства Омар, който е вицеевропейски и републикански шампион за юноши по ММА, отстъпи по точки малко преди двубоите за медали пред Бектас Фаизолла от Казахстан, който по-късно стана световен шампион. Омар тренира активно ММА от края на миналата година, като негови треньори са Дориан Дерменджиев и Тенчо Караенев.

Състезанието се проведе в столицата на Обединените арабски емирства – Абу Даби, като в него участие взеха 900 спортисти от 45 държави. След четири убедителни победи над опоненти от Ирак, Френска Полинезия и двамата представители на Обединените арабски емирства, Александър Делчев успя да стигне до полуфинал в категория до 52 килограма, където загуби от станалия по-късно световен шампион Самандър Абдулрахманов (Узбекистан).

До бронзов медал в категория до 72 килограма стигна и Мартин Стоилов, който победи представители на Южна Африка, Монголия и Индия, но загуби на полуфинала от Реган Белъми (Англия).

„По време на Световното първенство имахме добри моменти, допуснахме и грешки. Грешките са част от спорта, особено, когато говорим за млади състезатели на възраст между 14-17 години, без международен опит. Затова не трябва да правим драми, а да видим какво трябва да подобрим и да гледаме напред. Ще правим разбор на представянето ни, след като утихнат емоциите“, съобщават от Българската федерация по ММА.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram