Малките катерачи от „Селт“ в спор за медалите на купа „Тангра“ в Ямбол

Ds olil

С много емоции и при екстремни условия премина участието на клуб ,,Селт” в тазгодишната купа ,,Тангра”, която се състоя в Ямбол. В града има изградена външна стена, разположена в градския стадион. Под парещите лъчи на слънцето децата от 7 до 13 г. се състезаваха в двете дисциплини на катеренето – трудност и скорост. Клуб ,,Селт” участва с 11 свои състезатели в надпреварата за медалите. До финала достигнаха Цветан Иванов до 11 г., Николета Ванкова до 11 г. и Александра Димитрова до 13 г. Най-близо до медалите оказа Николета Ванкова, която остана 4-та на скорост и 6-та на трудност.

В същата група до 11 г. Анна Тояганова завърши на 12-то място в двете дисциплини, а Ахинора Линкова – 14-то място на скорост и 15-то място на трудност. В най-голямата група при момчетата до 11 г. Цветан Иванов е 7-ми на скорост и 14-ти на трудност, Йоан Фъртунов – 10-ти на скорост и 13-ти на трудност и Симеон Данчев е 11-ти на трудност и 15-ти на скорост. При по-големите момичета до 13 г: борбата също бе сериозна, като Александра Димитрова си затвърди 5-то място и в двете дисциплини. София Щипотина е 9-та на трудност и 10-та на скорост, а Петя Пондева – 11-та на трудност и 12-та на скорост. 

Във втория ден под дъжда до финалите до 7 г. достигна Николай Христов, а при момичетата до 9 г. – Мария Колева. 6- годишният Николай Христов, който бе и най-малкият състезател от Казанлък, остана на 5-то място и в двете дисциплини – трудност и скорост. При момичетата до 9 г. Мария Колева завърши 5-та на трудност и 6-та на скорост, а Михаела Стоянова съответно 11-та на трудност и 9-та на скорост. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram