Краси направи шампион още едно българче в Америка

Ds olil

Възпитаниците на казанлъчанина Красимир Русев продължават да славят клуба си „Team Revolution“ в турнирите по таекуондо на САЩ. От US Open 2020, приключил преди дни в Орландо, българката Елизабет Маринов спечели златен медал в категория 47 кг. при кадетите, а Emilio Cendejas е шампион на 59 кг. в категория Junior.
„Специални благодарности на всички спортисти от екипа ни за това, че положиха целия труд и усилия, за да покажат подобрения в развитието си. Благодаря на всички за подкрепата!“, написа Краси във Фейсбук, след като за пореден път негови спортисти грабват най-високите отличия от американското първенство и стават шампиони на страната си.
Красимир Русев е най-успешният български треньор по таекуондо в САЩ. Роден в Казанлък, възпитаник на НСА, 6-кратен шампион на България. В Америка пристига през 2000 г., когато все още е активен спортист, едва на 22-годишна възраст. След поредица спортни успехи основава свой самостоятелен клуб.
Работи с десетки деца, между които и българчета. Мастър Краси тренира и много млади американски таекуондисти, като има вече десетки шампиони на България, САЩ и Мексико. Треньор е и на Националния отбор по таекуондо на Съединените щати.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram